Όραμα

Η τέχνη του χορού, ως πρώτη εκδήλωση του ανθρώπου, έκφραση υψηλών συναισθημάτων, πρόταση μοναδική αρμονικής ψυχοσωματικής και πνευματικής ανάπτυξης, αποτελεί την πλέον ευχάριστη αλλά και ωφέλιμη δραστηριότητα. Πάντοτε έτσι ήταν! Ιδιαίτερα όμως στην εποχή μας ο χορός είναι η σταθερή όσο και δοκιμασμένη απάντηση, για μια ισορροπημένη συνάντηση του ανθρώπου με τις πολλές και αναπόφευκτες υποχρεώσεις του.

Η μουσική, ο ρυθμός, η άσκηση, η ατομική και συλλογική προσπάθεια, κυρίως αυτά και όχι μόνο, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των νέων ανθρώπων από την τρυφερή όσο και κρίσιμη παιδική ηλικία, απελευθερώνουν δυνάμεις δημιουργίας και προόδου, ισχυροποιούν τις αναγκαίες αντιστάσεις σε ότι αρνητικό απειλεί την ίδια την ποιότητα της ζωής. Ο σκοπός της Σχολής μας, λοιπόν, είναι να υπηρετήσουμε την καλλιτεχνική παιδεία με παιδαγωγική ευθύνη, με συνέπεια και μεράκι. Προσβλέπουμε σε μία καλύτερη κοινωνία, καλλιεργώντας την όμορφη πλευρά της ζωής.

Ιστορικό

Η Σχολή μας ιδρύθηκε το 1975, στην περιοχή της Καλλιθέας του νομού Αττικής, από τη Λίλα Πατούνα-Βούτου ως μία αναγνωρισμένη ερασιτεχνική σχολή χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού και ως μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.).

Το 1981, η Σχολή μας μετακόμισε στη γωνία Χαροκόπου και Γρυπάρης, όπου παραμένει και προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι σήμερα.

Στην καλλιτεχνική μας διαδρομή υπήρξαν σημαντικοί σταθμοί, που επιβεβαίωσαν την ανοδική μας πορεία με την αποδοχή και την ανταπόκριση των μαθητριών και των οικογενειών τους. Η Σχολή μας έχει δώσει παραστάσεις στα μεγαλύτερα Θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (Ακάδημος, Διονύσια, Ορφέας, Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς). Στις δύο τελευταίες δεκαετίες οι παραστάσεις μας δίνονται με επιτυχία και πληρότητα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Επιπλέον, η Σχολή μας υπερηφανεύεται ότι αρκετές μαθήτριές μας συνέχισαν τις σπουδές τους κι έγιναν καθηγήτριες χορού, ακόμα και διευθύντριες Σχολών. Είναι, ακόμη, συγκινητικό το γεγονός ότι παλιές μαθήτριες της Σχολής συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκπαιδευτική και καλλιτεχνική μας δραστηριότητα.

Το 2013 η διεύθυνση της Σχολής πέρασε στα χέρια της κόρης της ιδρύτριας, της Αντιγόνης Βούτου, η οποία – με την παράλληλη στήριξη της κυρίας Λίλας – συνεχίζει να προσφέρει την ίδια ποιότητα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Εγκαταστάσεις

Ο πρόσφατα ανανεωμένος και πλήρως ανακαινισμένος χώρος της Σχολής μας, προσφέρει τις κατάλληλες προδιαγραφές για ένα σωστό και υγιές περιβάλλον, σύμφωνα με το οποίο ο μαθητής θα μπορέσει να εκφραστεί και να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα γόνιμα και ευχάριστα. Παράλληλα, τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας.

school